vrijdag 30 september 2011

Ontsnapte gevangene blijkt topcrimineel
Eén van de gevangenen die zondagavond ontsnapte uit de Belgische gevangenis van Merksplas blijkt een gezochte crimineel uit Albanië. De Albaniër wordt in zijn land vervolgd voor dubbele moord.

De 31-jarige Dritan Rexhepi klom samen met een medegevangene over de gevangenismuur tijdens een avondwandeling. 'Ze zijn tijdens de ronde over een muur geklommen, eenmaal op het dak was er voor de bewakers weinig tijd meer om te reageren', vertelt een medegevangene aan de Belgische televisiezender VTM.
De twee gevangenen vluchtten vervolgens in een auto die klaarstond. Rexhepi verbleef in de Belgische gevangenis om het verzoek van uitlevering van zijn land af te wachten. In Albanië zou de crimineel beschuldigd worden van moord op een politieofficier en de uitbater van een sigarettenwinkel. Volgens de site van Het Laatste Nieuws willen Italië en Spanje Rexhepi ook vervolgen voor drugshandel en bankovervallen.
De gevangenis van Merksplas is één van de oudste van België en wordt niet geschikt geacht voor de huisvesting van zware criminelen. 'Er zijn slechts twee bewakers aanwezig voor 120 man', zo liet een gevangene weten.

Geen opmerkingen: