maandag 29 november 2010

Een Nederlandse gevangene in de Peruaanse hoofdstad Lima heeft zijn vriendin vermoord toen die hem in zijn cel bezocht, melden Peruaanse media. Het gaat om Jackson Sanford Staling Conket, wiens exacte herkomst niet bekend is gemaakt, maar die een Nederlands paspoort heeft. De man is veroordeeld voor drugshandel en zit vast in de gevangenis San Pedro in Lima.
Het gevangenispersoneel bespeurde een rare lucht in Stalings cel en ondervroeg hem daarover. Daarop bekende hij dat hij zijn 22-jarige vriendin, de Peruaanse Leslie Dayana Paredes Silva, in augustus had gewurgd na een heftige discussie en haar vervolgens had begraven zijn zijn cel. 
 
Media in Peru verbazen zich erover dat gevangenismedewerkers nooit hebben ontdekt dat Paredes wel de gevangenis is binnengegaan, maar deze nooit heeft verlaten. Alle bezoek aan Peruaanse gevangenissen wordt geregistreerd. Ook is er ontsteltenis over het feit dat Staling zijn vriendin onder een laag cement heeft kunnen begraven. Hoe is hij aan dat cement gekomen, vraagt men zich af.
 
Een aantal gevangenismedewerkers is al geschorst, melden de media. De politie is een onderzoek begonnen naar de omstandigheden rond de moord. (belga/vsv)

Johnny Cash, Live@ S.Quentin - Folsom Prison Blues

woensdag 24 november 2010

Oudenburg, waar politie kinderen verhoord...

Belgische gevangene Tilburg: Opstand dreigt

Een van de 500 Belgische gevangenen die in Tilburg opgesloten zitten, heeft via de redactie van Omroep Brabant een anonieme getuigenis afgelegd. Hij en de andere Belgische gedetineerden zijn niet te spreken over de situatie in de instelling.
"Er is hier al een unit kort en klein geslagen. Er heeft zich hier zelfs iemand in brand gestoken, maar dat wordt allemaal uit de media gehouden", zegt de man.
De Belgische gedetineerden krijgen in tegenstelling tot de Nederlanders amper begeleiding bij hun terugkeer in de maatschappij. "Ik ga akkoord dat als je iets hebt uitgestoken, je veroordeeld en gestraft moet worden", aldus de anonieme man, die daarbij de Belgische Justitie viseert. "Maar het is wel de bedoeling dat die mensen een straf gekregen hebben, ooit terug in de maatschappij verschijnen. Wij zijn door de rechtbank veroordeeld en worden nu ook nog eens door Justitie veroordeeld."

Opstand

Minister van Justitie Stefaan De Clerck verkondigde vorige week nog 150 extra cellen te willen huren voor Belgische gedetineerden. "Dan zou er wel eens een opstand kunnen komen", aldus de Belgische gevangene.

woensdag 17 november 2010

???



SINT-NIKLAAS - Verpleger Tom R. (35) uit Sint-Niklaas is door de rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan twee met uitstel, voor de verkrachting van het vierjarige dochtertje van zijn vriendin.


Tom R. moet zich laten behandelen, mag niet meer in de buurt komen van kinderspeelpleinen of -zwembaden en krijgt het verbod nog contact te zoeken met zijn slachtoffer. Vanaf januari dit jaar had de man zich aan het kind vergrepen en haar meermaals verkracht. De feiten kwamen in juli dit jaar aan het licht.

De drie rechters tilden er zwaar aan dat Tom R. als verpleger een kind had verkracht, terwijl hij goed wist welke trauma's dat voor gevolg heeft



Drie jaar, waarvan twee met uitstel... 
Dat is de straf die drie rechters opleggen aan iemand die feiten pleegde waar ze zwaar aan tillen.

Jindoni's beeld-dicht 'onderkomen'

    Onderkomen


© jindoni
17 november 2010 *klik op het gedicht om te vergroten.

http://schuim-van-koper.blogspot.com/2010/11/onderkomen.html

Lucy Analyzes Charlie Brown

dinsdag 16 november 2010

Tot groot chieraet deser stede

Eind 2008 verscheen als derde in de reeks "Handelingen" het boek"Tot groot chieraet deser stede, een handleiding bij de Gentse architectuur-geschiedenis." Het betreft een overzicht van de architectuur-geschiedenis van Gent vanaf de Karolingische periode tot de Wereldtentoonstelling van 1913. Het boek telt een 270 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd (zwart/wit). Het is de langverwachte samenvatting van de honderden lezingen en stadswandelingen die de auteur reeds meer dan tien jaar in opdracht van vzw De Trap gegeven heeft. Dit boek is verkrijgbaar door storting van 25,00 Euro op het rekeningnummer van de vzw (750-9353347-86). Na ontvangst van uw storting krijgt u bericht waar u het boek in Gent kunt afhalen. Wenst u dat het opgezonden wordt, dan worden zeven Euro verzendingskosten aangerekend (dus 32,00 Euro te storten).
Persreacties:
Een zeer interessant, niet te missen boek (...). Het werd opgesteld door Geert Vandamme en uitgegeven door "De Trap", een V.Z.W. die er naar streeft een gevarieerd aanbod te brengen met betrekking tot de Gentse stadsgeschiedenis. (En daar blijkbaar in slaagt). Het geeft een chronologisch overzicht van al het merkwaardige dat hier in de loop der eeuwen gebouwd werd en laat ons opnieuw kennis maken met al die talrijke, talentvolle, zoniet geniale bouwmeesters die er verantwoordelijk voor zijn dat wij nu nog altijd kunnen genieten van hun meesterwerken, samen met de honderdduizenden toeristen die daarvoor jaarlijks naar Gent komen.
(Ghendtsche Tydinghen, 2009 nr. 3: mei-juni)
© Copyright 2008 Contact: vzw De Trap

Geert Vandamme

Geert Vandamme (°1962) is licentiaat in de Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde. In 1994 was hij de initiatiefnemer tot de oprichting van vzw De Trap en is tot op heden voorzitter en afgevaardigd  bestuurder. Tevens is hij sinds het ontstaan in 1996 de hoofdredacteur van het tijdschrift Gandavum, het driemaandelijks door de vzw uitgegeven tijdschrift voor Gentse stadsgeschiedenis. Voor deze activiteiten kijkt u het best op de andere pagina's van deze site. Hiernaast heeft hij nog veel meer op zijn palmares staan. Een overzicht treft u aan in zijn (1) Algemeen C.V., (2) medewerking aan tentoonstellingen en (3) publicatielijst.
 
(foto: Sam Stofferis)
Vandaag is mijn exemplaar aangekomen, tot mijn niet geringe verbazing is het uitermate boeiend. Suzanne