woensdag 24 november 2010

Belgische gevangene Tilburg: Opstand dreigt

Een van de 500 Belgische gevangenen die in Tilburg opgesloten zitten, heeft via de redactie van Omroep Brabant een anonieme getuigenis afgelegd. Hij en de andere Belgische gedetineerden zijn niet te spreken over de situatie in de instelling.
"Er is hier al een unit kort en klein geslagen. Er heeft zich hier zelfs iemand in brand gestoken, maar dat wordt allemaal uit de media gehouden", zegt de man.
De Belgische gedetineerden krijgen in tegenstelling tot de Nederlanders amper begeleiding bij hun terugkeer in de maatschappij. "Ik ga akkoord dat als je iets hebt uitgestoken, je veroordeeld en gestraft moet worden", aldus de anonieme man, die daarbij de Belgische Justitie viseert. "Maar het is wel de bedoeling dat die mensen een straf gekregen hebben, ooit terug in de maatschappij verschijnen. Wij zijn door de rechtbank veroordeeld en worden nu ook nog eens door Justitie veroordeeld."

Opstand

Minister van Justitie Stefaan De Clerck verkondigde vorige week nog 150 extra cellen te willen huren voor Belgische gedetineerden. "Dan zou er wel eens een opstand kunnen komen", aldus de Belgische gevangene.

Geen opmerkingen: