maandag 29 augustus 2011

Oostendenaars niet oorzaak van uitgaansoverlast

 
VRT
De problemen na vier uur 's ochtends in de Oostendse uitgaansbuurt worden niet veroorzaakt door de Oostendenaars zelf. Uit cijfers van de politie blijkt dat het vooral de bezoekers uit het binnenland en Noord-Frankrijk zijn die voor overlast zorgen.
De zonechef van de Oostendse politie, Philip Caestecker, zei dat op een debatavond over het muziekstop-uur. Volgens Caestecker komen de bezoekers naar Oostende afgezakt, omdat in hun eigen stad alles dicht is vanaf drie uur.
De politie, de stad en vertegenwoordigers van de Oostendse horeca voeren al een tijd gesprekken over een muziekstop-uur. Het stadsbestuur wil het spelen van muziek na vier uur 's ochtends verbieden. Een beslissing daarover wordt in het najaar genomen.

zondag 28 augustus 2011

Lego voor (nostalgische) gevorderden: de Volkswagen T1

Dat Lego voor jong én oud is, bewijst de Deense speelgoedfabrikant met een bouwpakket van de Volkswagen T1. De legendarische camper is met groot gevoel voor detail nagemaakt door Lego. Erg mooi, maar eerst moet je wel de 1332 'onderdelen' op een correcte manier in elkaar zetten.


Sorry

Wegens problemen met pc heb ik per ongeluk alle reacties gewist (toch 90%)

vrijdag 12 augustus 2011


The laughing heart
your life is your life
don’t let it be clubbed into dank submission.
be on the watch.
there are ways out.
there is a light somewhere.
it may not be much light but
it beats the darkness.
be on the watch.
the gods will offer you chances.
know them.
take them.
you can’t beat death but
you can beat death in life, sometimes.
and the more often you learn to do it,
the more light there will be.
your life is your life.
know it while you have it.
you are marvelous
the gods wait to delight
in you.
@Charles Bukowski

dinsdag 2 augustus 2011

Tekening Ensor gestolen... museum Den Haag

Een tekening van James Ensor is afgelopen week gestolen uit het Gemeentemuseum in Den Haag. Het museum had het werk in bruikleen gekregen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK) in Antwerpen. Dat meldt de Belgische website de redactie.
‘Dat de tekening niet van ons is, maar geleend van een ander museum maakt het des te vervelender’, zegt de woordvoerder van het museum.

‘De triomf van de dood’, een tekening op papier, was een van de werken op de overzichtstentoonstelling ‘James Ensor, universum van een fantast’ in Den Haag. De expo liep van 12 maart tot 13 juni, het werk verdween op een van de slotdagen.

De exacte waarde van het werk is onbekend, maar een soortgelijke tekening ging onlangs nog voor 132.000 euro onder de hamer in Amsterdam. De politie onderzoekt de zaak. (Redactie)



Dank aan HDW